Įkvėpti pirmi padėti krizėje

Slapukų politika

Atnaujinta 2022-11-07

LIETUVOS RAUDONOJO KRYŽIAUS DRAUGIJOS

INTERNETINĖS SVETAINĖS SLAPUKŲ POLITIKA

__________________________________________

I. KAS YRA SLAPUKAI?

Slapukai – tai maži tekstiniai failai, siunčiami į kiekvieno asmens, besilankančio Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugijos (toliau – Organizacija) internetinėje svetainėje www.redcross.lt (toliau – Svetainė), įrenginį, iš kurio yra prisijungiama prie Svetainės, ir laikinai tame įrenginyje išsaugomi.

Slapukų Svetainėje renkama informacija padeda atpažinti Svetainės lankytoją, išsaugoti lankymosi Svetainėje istoriją ir pagal tai pritaikyti turinį. Slapukų surinkta informacija leidžia mums užtikrinti Jūsų galimybę naršyti patogiau, teikti Jums patrauklius pasiūlymus bei daugiau sužinoti apie Svetainės naudotojų elgesį, analizuoti tendencijas ir tobulinti Svetainę, asmenų aptarnavimą ir Organizacijos teikiamas paslaugas.

II. KAIP TVARKYTI SLAPUKUS?

Apsilankę Organizacijos Svetainėje Jūs galite laisva valia ir savo aktyviais veiksmais išreikšti savo sutikimą, jeigu norite naudoti slapukus. Jums nedavus sutikimo dėl slapukų naudojimo, slapukai, kurie nėra techninio pobūdžio, į Jūsų įrenginį nebus įrašomi.

Organizacija informuoja, kad slapukus galite valdyti ir (arba) ištrinti pagal savo pageidavimus. Naršyklės („Microsoft Edge“, „Safari“, „Firefox“, „Chrome“ ir kt.) nustatymuose galite pasirinkti, kuriuos slapukus norite priimti ir kuriuos atmesti. Galite ištrinti visus Jūsų įrenginyje jau esančius slapukus, o daugumoje naršyklių galite nustatyti, kad slapukai nebūtų įrašomi. Šių nustatymų buvimo vieta priklauso nuo Jūsų naudojamos naršyklės.

Organizacija informuoja, kad daugumoje naršyklių galima:

Jūs bet kada galite atšaukti sutikimą naudoti slapukus, pakeitę nustatymus ir ištrynę įrašytus slapukus. Jei pasirinkote ištrinti slapukus, nepamirškite, kad bus pašalintos ir visos nustatytos parinktys, o Svetainė gali neveikti. Dėl šių priežasčių nerekomenduojame išjungti slapukų, kai naudojatės Organizacijos Svetaine.

Norėdami daugiau sužinoti apie slapukus ir kaip juos tvarkyti ar pašalinti, galite apsilankyti puslapyje: www.allaboutcookies.org.

III. KOKIUS SLAPUKUS NAUDOJA ORGANIZACIJA?

Organizacija Svetainėje naudoja techninius, analitinius ir komercinius slapukus. Toliau Organizacija detalizuoja kiekvieną iš slapukų rūšių.

Techniniai slapukai užtikrina Svetainės funkcionalumą, sukuriant vartotojo paskyrą, prisijungiant ir tvarkant Jūsų užsakymus. Techniniai slapukai yra būtini tinkamam Svetainės funkcionavimui.

Analitiniai slapukai padeda įgyti įžvalgų apie tai, kaip lankytojai naudoja Svetainę. Padeda optimizuoti ir pagerinti Svetainę, suprasti reklamų ir komunikacijos efektyvumą.

Komerciniai Organizacijos ir trečiųjų šalių slapukai skirti tam, kad Organizacijos bei trečiųjų asmenų svetainėse rodytume suasmenintą reklamą, kuri pagrįsta naršymo veiksmais, pavyzdžiui, Jūsų ieškotomis, peržiūrėtomis prekėmis.

Organizacija šiuo atkreipia dėmesį, kad „Google Analytics“ įrankį suteikia JAV įmonė „Google Inc.“, tad ji taip pat turi prieigą prie šiuo įrankiu surinktų statistinių duomenų. „Google Inc.“ yra įsipareigojusi užtikrinti asmens duomenų apsaugą ir privatumą. Plačiau apie „Google Inc.“ atliekamą duomenų tvarkymą galite sužinoti, paspaudę šią nuorodą: https://business.safety.google/adsprocessorterms/.

Slapuko pavadinimas Aprašymas / paskirtis Galiojimo laikas Sukūrimo momentas Tiekėjas
_ga

/ Analitinis slapukas

Slapukas _ga, įdiegtas „Google Analytics“, apskaičiuoja lankytojų, seansų ir kampanijos duomenis, taip pat stebi svetainės naudojimą svetainės analizės ataskaitoje. Slapukas išsaugo informaciją anonimiškai ir priskiria atsitiktinai sugeneruotą skaičių unikaliems lankytojams atpažinti. 2 metai Jums užėjus į Svetainę Google Analytics
_gid

/ Analitinis slapukas

Įdiegtas Google Analytics, _gid slapukas saugo informaciją apie tai, kaip lankytojai naudojasi svetaine, taip pat sukuria analitinę svetainės našumo ataskaitą. Kai kurie renkami duomenys apima lankytojų skaičių, jų šaltinį ir puslapius, kuriuose jie lankosi anonimiškai. 1 diena Jums užėjus į Svetainę Google Analytics
_gat

/ Analitinis slapukas

Šį slapuką įdiegė „Google Universal Analytics“, kad apribotų užklausų dažnį ir taip apribotų duomenų rinkimą didelio srauto svetainėse. 1 min Jums užėjus į Svetainę Google Analytics
_gcl_au

/ Analitinis slapukas

Saugoti ir sekti konversijas. 3 mėn. Nėra informacijos Google Adsense
Woocommerce_cart_hash

/ Komercinis slapukas

Saugoti prekes prekių krepšelyje. 1 diena Įsidėjus prekę į krepšelį WooCommerce
_fbp

/ Techninis slapukas

Saugoti ir stebėti apsilankymus svetainėje. 3 mėn. Jums užėjus į Svetainę Facebook
Wp_woocommerce_session_*

/ Komercinis slapukas

Saugoti atliekamus veiksmus parduotuvėje. Sesija Jums užėjus į Svetainę WooCommerce

IV. KAM PERDUODAMI SLAPUKŲ PAGALBA SURINKTI DUOMENYS?

Slapukų pagalba surinkti duomenys gali būti perduoti Organizacijos duomenų tvarkytojams, tiekiantiems, pavyzdžiui, Svetainės talpinimo paslaugas, tiesioginės rinkodaros paslaugas teikiančioms bendrovėms ir kita. Organizacija informuoja, kad su kiekvienu duomenų tvarkytoju Organizacija yra sudariusi asmens duomenų tvarkymo sutartis ir užtikrina, kad kiekvienas duomenų tvarkytojas įgyvendintų tinkamo lygio technines ir organizacines asmens duomenų saugumo priemones.

 

V. KOKIOS YRA JŪSŲ TEISĖS IR KAIP JAS ĮGYVENDINTI?

 

Jūs, kaip duomenų subjektas, turite šias teises:

 

  1. Teisę būti informuotam apie Organizacijos atliekamą asmens duomenų tvarkymą.

 

  1. Teisę susipažinti su Organizacijos tvarkomais Jūsų asmens duomenimis.

 

  1. Teisę prašyti ištaisyti Organizacijos tvarkomus Jūsų asmens duomenis.

 

  1. Teisę prašyti ištrinti duomenis.

 

  1. Teisę apriboti duomenų tvarkymą.

 

  1. Teisę prieštarauti duomenų tvarkymui.

 

  1. Teisę į Jūsų asmens duomenų perkeliamumą.

 

  1. Teisę pateikti skundą Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai.

Dėl savo teisių įgyvendinimo galite kreiptis į Organizaciją kontaktiniu el. pašto adresu: info@redcross.lt

Detalesnė informacija apie teisių įgyvendinimo tvarką bei terminus yra nustatyta Organizacijos „Privatumo politikoje“ (https://redcross.lt/privatumo-politika/).

VI. JŪSŲ TEISĖ PATEIKTI SKUNDĄ

Jeigu manote, kad Jūsų teisės buvo pažeistos, visada galite kreiptis į Organizaciją el. pašto adresu info@redcross.lt arba (ir) pateikti skundą Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai (L. Sapiegos g. 17, LT-10312 Vilnius, el. paštu ada@ada.lt).

Bendrovės kontaktiniai duomenys:

Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugija, Konstitucijos pr. 7A, (III a.), Vilnius, LT09308
Tel.: +370 5 2628037, el. paštas info@redcross.lt, www.redcross.lt

Tapk mūsų rėmėju arba savanoriu!
Prisidėti prie pagalbos kitiems, gali aukodamas pinigus arba darydamas gerus darbus savomis rankomis – tavo, kaip rėmėjo arba savanorio pagalba, mums labai svarbi.
Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugija
Konstitucijos pr. 7A, PC Europa, III a.
Vilnius, LT-09307
+370 659 71 598 info@redcross.lt

Darbo laikas
I-V 08:30-17:30

Įmonės kodas: 190679146
Sąskaita: SEB bankas LT277044060000908211

© Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugija

Privatumo politika Slapukų politika Aukojimo sąlygos Pirkimo taisyklės